ГоловнаПолітика

Нацрада оголосила попередження телеканалу NewsOne за політичну рекламу

Політична реклама є однією з форм передвиборної агітації.

Нацрада оголосила попередження телеканалу NewsOne за політичну рекламу
Фото: tsn.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 24 листопада оголосила попередження ТОВ "Новости 24 години" (логотип NewsOne) через трансляцію реклами політичної партії.

Про це повідомляють на сайті регулятора.

За підсумками моніторингу мовлення NewsOne з 5 по 11 серпня в часовому проміжку з 17:00 до 23:00 було зафіксовано трансляцію політичної реклами партії "За життя" загальним обсягом 36 хвилин 42 секунди. Ця реклама була відокремлена від інших програм на початку і наприкінці словами "політична реклама".

"З огляду на це, 15 вересня телеканалу була призначена позапланова перевірка, яка показала факт трансляції такої реклами, що є порушенням вимог пунктів а) і е) ч.1 ст. 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", - йдеться в повідомленні.

У Нацраді наголосили, що, згідно із законодавством, політична реклама є однією з форм передвиборної агітації, проведення якої передбачає наявність виборчого процесу в Україні, але на момент проведення моніторингу в країні його оголошено не було.

"У разі відсутності виборчого процесу в країні, розміщення реклами, в тому числі політичних партій, має відбуватися на загальних підставах і з дотриманням вимог, визначених законом "Про рекламу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в січні бізнесмен Вадим Рабінович продав телеканал News One нардепу-"регіоналу" Євгену Мураєву.

У липні Мураєв і Рабінович презентували в Києві нову політичну партію "За Життя", створену на базі партії "Центр". Голова партії - Рабінович, голова політради - Мураєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram