ГоловнаПолітика

НАБУ відправило під суд тернопільських прокурорів

Тернополянка заплатила 12 тис. доларів за закриття справи проти неї.

НАБУ відправило під суд тернопільських прокурорів
Фото: trud-ost.ru

Національне антикорупційне бюро України 11 листопада направило в суд обвинувальний акт стосовно чотирьох екс-чиновників органів прокуратури Тернопільської області й адвоката.

Зокрема, екс-заступника прокурора Тернопільської області звинувачують в отриманні 12 тис. доларів хабара, а інших - колишнього керівника і заступника Тернопільської місцевої прокуратури, екс-прокурора Тернопільської місцевої прокуратури та адвоката - в пособництві, повідомляють на сайті бюро.

Хабар прокурори отримали від мешканки Тернополя в обмін на закриття кримінального провадження проти неї.

За версією слідства, адвокат потерпілої вступив у злочинну змову з працівниками прокуратури з метою створення умов, при яких заявник (тернополянка) була змушена вдатися до хабарництва. Після передачі грошей кримінальне провадження проти неї закрили.

У разі доведення провини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, досудове розслідування фактів вимагання неправомірної вигоди з боку працівників органів прокуратури Тернопільської області НАБУ почали на початку 2016 року. Наприкінці лютого в рамках розслідування було проведено близько 40 обшуків, у тому числі й у посадових осіб Нацполіції. Двом керівникам слідчих підроздів Нацполіції в Тернопільській області було повідомлено про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram