ГоловнаПолітика

Нардеп від БПП купив вісім приписуваних Луценкові квартир

Скандал навколо генпрокурора набирає обертів.

Нардеп від БПП купив вісім приписуваних Луценкові квартир
Дом по ул.Эспланадной 32В
Фото: promap.ua

17 жовтня народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Гліб Загорій купив вісім приміщень у Світлани Риженко, колишнього бізнес-партнера сім'ї генпрокурора Юрія Луценка.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на дані реєстру нерухомості.

Ідеться про сім квартир і одне нежитлове приміщення в будинку по вул. Еспланадній, 32-В у Печерському районі Києва. У вересні цього року весь будинок продавали за $5,3 млн.

Видання при цьому зазначає, що в уривку з держреєстру від 7 вересня власницею цієї нерухомості була вказана Світлана Риженко, 67-річна жінка, яка живе в селі Зазим'я Київської області.

Ці приміщення здавало в оренду ТОВ "Бізнес-центр "Лотос", власником якого є Олександр Луценко - син генпрокурора. Раніше "Наші гроші" записали інтерв'ю зі Світланою Риженко, в якому жінка підтвердила, що володіє квартирами на Еспланадній.

Риженко придбала нерухомість на Печерську в 2009 році. В інтерв'ю жінка не змогла переконливо пояснити, звідки взяла гроші на покупку. Вона розповіла, що була бухгалтером ТОВ "Українські новітні телекомунікації", яке належало родині Луценка, а до того працювала в Антимонопольному комітеті, де тоді також працювала дружина нинішнього генпрокурора Ірина Луценко.

Новий власник, Гліб Загорій, є власником фармацевтичної компанії "Дарниця".

24 жовтня, через тиждень після продажу нерухомості Загорію, Юрій Луценко заявив, що його сім'я не має стосунку до будинку: "Офіційно заявляю: ніяким будинком у Києві ні я, ні члени моєї родини не володіють... Електронну декларацію заповнюю і здам вчасно", - написав він у фейсбуці.

Декларацію про доходи Гліба Загорія ще не опубліковано.

Відповідно до закону про запобігання корупції, у разі суттєвої зміни в майновому стані декларант зобов'язаний у 10-денний термін повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції. Йдеться про придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня відповідного року.

У такому повідомленні повинно бути вказано, у кого і за якою ціною було придбано майно. Тобто НАЗК має отримати таке повідомлення від Гліба Загорія до 27 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram