ГоловнаПолітика

Прокуратура почала заочне розслідування проти колишнього повпреда Путіна в Криму

Олегу Белавенцеву загрожує довічне.

Прокуратура почала заочне розслідування проти колишнього повпреда Путіна в Криму
Олег Белавенцев
Фото: ntv.ru

Печерський районний суд Києва дав дозвіл Головній військовій прокуратурі України почати заочне розслідування проти колишнього повноважного представника президента РФ у Кримському федеральному окрузі Олега Белавенцева. Разом з ним у справі проходить заступник головнокомандувача Південного військового округу Збройних сил РФ генерал-лейтенант Ігор Турченюк.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Їм інкриміновано злочини, передбачені ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради) і ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) КК України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що О.Белавенцев і І.Турченюк в лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, зробили навмисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурювали військовослужбовців Збройних Сил України до вчинення державної зради і сприяли веденню агресивної війни проти України, що призвело до тимчасової окупації території АР Крим та міста Севастополь та інших тяжких наслідків", - сказано в повідомленні.

Підозрюваних оголошено в розшук, надано дозвіл на їх затримання і доставку в суд для арешту.

Інкриміновані Белавенцеву і Турченюку особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, в серпні Генпрокуратура України розіслала повідомлення про підозру 20 високопоставленим російським чиновникам. Серед них був - голова Міноборони Росії Сергій Шойгу, Белавенцев і Турченюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram