ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував заснувати день винороба

Відзначати його, можливо, будуть 7 жовтня.

Порошенко запропонував заснувати день винороба
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко запропонував заснувати день винороба і відзначати його 7 жовтня.

Про це він сказав під час робочого візиту в Одеську область, повідомляє 112 канал.

"У нас є дуже велика кількість свят, але свята винороба і свята українського вина в нас немає. А вони думають, що якщо в нас немає свята винороба, то і виноробів немає. Це ж неправильно. Думаю, що було б дуже добре, якби ми започаткували свято винороба", - сказав Порошенко.

Дата 7 жовтня прив'язана до того, що сьогодні президент підписав закон, що звільняє від ліцензії на оптову торгівлю компанії, які виготовляють вино з власних виноматеріалів. "Щороку український виробник не буде більше зобов'язаний платити 500 тис. за нікому не потрібний папірець. Сьогодні я хотів би підписати закон, який звільняє від цього тягаря українського виробника", - сказав він.

Нагадаємо, навесні до Верховної Ради було подано законопроект про скорочення святкових днів в Україні. Якщо його ухвалять, робочими стануть 1 і 2 травня, 9 травня. Також законопроект передбачає скасування норми трудового законодавства про те, що в разі, якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram