ГоловнаПолітика

Голова Європарламенту назвав можливі терміни надання безвізового режиму для України

Парубій розраховує на рішення TG на початку жовтня.

Голова Європарламенту назвав можливі терміни надання безвізового режиму для України

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм назвав можливі терміни прийняття рішення про надання Україні безвізового режиму.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Парубій повідомив, що з паном президентом було проговорено можливі терміни, коли рішення про безвізовий режим може бути прийнято. За його словами, президент Мартін Шульц зазначив, що 29 вересня буде засідати комітет Європарламенту, який повинен затвердити остаточну редакцію", - йдеться в повідомленні.

Голова Верховної Ради зазначив, що "ми дуже розраховуємо, що в першу сесійний тиждень жовтня це питання потрапить до порядку денного Європарламенту і буде підтримано".

"З президентом (Європарламенту, - ред.) домовилися, що він зробить все можливе, щоб питання безвізового режиму потрапило до порядку денного і було підтримано Європейським парламентом. Розраховую, що вдасться це реалізувати, і сподіваюся, що ми зможемо стати свідками успішного і вже остаточного рішення Європейського парламенту", - наголосив Парубій.

Як повідомлялося напередодні, Президент Петро Порошенко сподівається, що Україна в жовтні отримає безвізовий режим з Євросоюзом.

Раніше, 3 вересня, Порошенко висловив впевненість в тому, що Україна вже восени отримає безвізовий режим з ЄС. Того ж дня єврокомісар з розширення та політики сусідства Йоханнес Хан пообіцяв Україні і Грузії безвізовий режим в 2016 році.

5 вересня комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ заслухав звіт про лібералізацію візового режиму з Україною. Тоді доповідач Європейського парламенту щодо України Марія Габріель запропонувала дати Україні безвізовий режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram