ГоловнаПолітика

Дуда і Порошенко спробують знайти спільних для України і Польщі героїв

Президенти вирішили змістити акценти в історії Волинської трагедії.

Дуда і Порошенко спробують знайти спільних для України і Польщі героїв
Анджей Дуда, Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Спільна позиція президентів Польщі й України стосовно Волинської трагедії полягатиме в тому, що вони запропонують згадати про тих, хто "зберіг людяність у часи трагедії і злочинів" Другої світової війни.

Про це розповів держсекретар канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, пише "Радіо Польща".

"Намір президентів двох країн - згадати історію, долю польського й українського народів, тих людей, які зберегли людяність під час трагедії, під час злочинів Другої світової війни: поляків, які допомагали українцям, і українців, які допомагали полякам", - сказав він.

"Також слід згадати про ті сторінки історії, які можуть виховати і бути прикладом для наступних поколінь. Зараз у польсько-українських відносинах нам потрібні такі зразки, які можуть сприяти вихованню майбутніх поколінь поляків і українців", - додав Щерський.

Нагадаємо, що 24 серпня Дуда і Порошенко домовилися, що до грудня спробують узгодити позиції в питанні Волинської трагедії.

22 липня 2016 року польський Сейм (нижня палата парламенту) ухвалив резолюцію, в якій Волинську трагедію визнано геноцидом, вчиненим українськими націоналістами проти поляків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram