ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Києві набирають групу для участі в унікальному освітньому IT-проекті

Підготовка майбутніх програмістів буде проходити за стандартами французької школи 42 - без учителів, конспектів і лекцій.

В освітньому проекті UNIT Factory, який готує IT-фахівців за методикою відомої паризької школи програмування École 42 (Школа 42), розпочався заключний відбірний етап. Протягом найближчих чотирьох тижнів майбутнім студентам UNIT Factory належить виконувати тестові завдання, отримані з École 42. За результатами випробувань буде сформована група, яка продовжить навчання наприкінці осені, повідомляє прес-служба K.Fund.

Фото: kfund.ua

«Освітня модель, яку використовує UNIT Factory, - революційна не тільки за формою, а й за змістом. Вона вже довела свою успішність в École 42. Випускники паризької школи - одні з найбільш затребуваних і високооплачуваних фахівців у світовій IT-індустрії. Абітурієнти української UNIT Factory - світлі і розумні хлопці й дівчата. Я впевнений, що вони доб'ються успіхів і в навчанні, і в професійній кар'єрі - перш за все в Україні», - зазначив ініціатор UNIT Factory, український підприємець Василь Хмельницький. За його словами, проект стане ефективним доповненням до нинішньої системи підготовки IT-спеціалістів в Україні.

Охочим вступити в UNIT Factory не потрібно мати профільні знання чи досвід роботи в IT. Багатьом з них під час відбірного етапу доведеться самостійно опановувати мови програмування. Етап, який проходить зараз, називається «Басейн» - майбутні програмісти занурюються в незнайоме їм середовище і, немов навчаючись плавати без будь-чиєї підтримки, опиняються перед вибором - або впоратися з випробуванням, попутно набувши нових знань і навичок, або зійти з дистанції.

До початку навчання заплановано провести кілька «басейнів», у кожному візьмуть участь близько двох сотень претендентів. Для зарахування в UNIT Factory будуть відібрані 300 осіб.

Фото: kfund.ua

У навчальному процесі UNIT Factory, як і École 42, немає викладачів і немає лекцій.

В основі лежить принцип peer-to-peer education - ефективної взаємодії з колегами по навчанню і вирішення практичних завдань. Завдання поступово ускладнюються. Студент повинен, використовуючи свої навички комунікації і самонавчання, працюючи в команді, знаходити ефективні рішення.

Навчання в UNIT Factory безкоштовне, триває до трьох років. Тривалість може бути скоригована з урахуванням індивідуальних темпів опанування матеріалу. Випускники UNIT Factory зобов'язуються пропрацювати в Україні за фахом щонайменше три роки після закінчення навчання - це одна з головних умов вступу.

Фінансує проект відомий український підприємець Василь Хмельницький. Його фонд K.Fund підтримує цілу низку освітніх і громадських ініціатив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram