ГоловнаПолітика

Захист Переломи подасть апеляцію на рішення про його арешт

Адвокати вважають справу проти топ-менеджера замовною.

Захист Переломи подасть апеляцію на рішення про його арешт
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

Адвокат Ігор Черезов заявив, що рішення судді Солом'янського райсуду Києва Андрія Макухи про взяття під варту голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи буде оскаржено в Апеляційному суді Києва як необґрунтоване.

Його коментар подає видання Ipress.

Він наголосив, що рішення суду "не просто бездоказове, а й має замовний характер".

Черезов нагадав, що суддя Макуха перебуває під слідством у двох кримінальних справах.

"Перша - про хабарництво, яка зараз на розгляді в Печерському районному суді Києва. Другу ініціювало саме НАБУ і стосується винесення свідомо неправочинних рішень. А раніше, під час Євромайдану, Макуха брав участь у репресіях проти «майданівців». У Верховну Раду внесено подання про звільнення Макухи за порушення присяги. Однак НАБУ і САП однаково звертаються до одіозного судді-корупціонера для фабрикації справ. Клопотання про його відведення на перерахованих вище підставах адвокати подали, але прокурор був категорично проти", - наголосив Черезов.

Він висловив надію, що в Апеляційному суді справу Переломи розглядатимуть судді, проти яких не існує кримінальних проваджень.

Адвокат підкреслив, що "антикорупційна прокуратура за кілька днів судових засідань не подала жодних доказів зловживань або намірів утекти з боку Сергія Переломи і першого заступника директора ОПЗ Миколи Щурикова. Ба більше, гучні звинувачення з боку САП були раніше спростовані перевіркою Державної фінансової інспекції. Навпаки - вона встановила ефективність роботи менеджменту ОПЗ. Показово, що НАБУ і САП мають дані Держфінінспекції, але вони приховували їх від суду".

Нагадаємо, Перелома проходить у кримінальній справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу. Йому і першому заступнику голови ОПЗ Миколі Щурикову закидають розтрату 205 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram