ГоловнаПолітика

"Батьківщина" звинуватила Гройсмана в маніпуляції інформацією про меморандум з МВФ від 2008 року

Власенко вважає, що в 2008 році жилося краще.

"Батьківщина" звинуватила Гройсмана в маніпуляції інформацією про меморандум з МВФ від 2008 року
Фото: Макс Требухов

Фракція "Батьківщина" вважає непрофесійною заяву прем'єра Володимира Гройсмана про те, що зобов'язання перед МВФ підвищити ціни на газ брала на себе Юлія Тимошенко ще в 2008 році, підписавши відповідний меморандум.

Про це заявив депутат Сергій Власенко.

"Сьогодні відбулася чергова маніпуляція Гройсмана, який цитував меморандум з МВФ 2008 року. Думаю, що всі ми, свідомі громадяни України, жили в 2008 році і пам'ятаємо, які тоді були доходи населення, як люди могли платити тарифи, могли отримувати нормальні кредити в банках, могли собі дозволити їздити у відпустку не один раз на рік. І добре бачимо, як ми живемо зараз", - цитує Власенка прес-служба партії.

При цьому Власенко заявив, що Гройсман, "так званий прем'єр-міністр", у той час займався тим, що "фарбував огорожі на вінницькому кладовищі", тому не пам'ятає цього.

Депутат також сказав Гройсману, що за часів світової фінансової кризи 2008-2009 років тарифи на житлово-комунальні послуги для громадян на підвищувалися, але при цьому українці мали достатні доходи.

За словами Власенка, коли Гройсман розповідає про співпрацю між парламентом і Кабінетом Міністрів, він повинен почати з себе і почати відповідати на запити народних депутатів, чого він давно не робить. "Коли народний депутат звертається до нього з запитанням, на яке він боїться дати відповідь, зокрема про те, як формуються тарифи, бо у відповіді відразу буде видно корупцію, яка відбувається у вищих ешелонах влади, - Гройсман переадресовує ці запити на інших осіб" , - обурився нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram