ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У столиці Дагестану з'явилися "арештмайданчики" для корів

Штраф за корову може сягати на добу до двох тисяч рублів і більше.

У столиці Дагестану з'явилися "арештмайданчики" для корів
Фото: agroacadem.ru

У столиці Дагестану Махачкалі функціонують спеціальні загони для бродячих корів, які в місцевій адміністрації називають "арештмайданчики".

Про це інформує Интерфакс.

"У місті Махачкалі на сьогодні функціонують спеціальні загони для бродячих корів. Ми їх називаємо "арештмайданчики", тому що корів повертають господарям тільки після сплати штрафу", - сказали в прес-службі столичної адміністрації.

В адміністрації Махачкали пояснили, що господар зможе забрати свою корову тільки після того, як надасть якісь документи або довідки ветеринара, що підтверджують власність на тварину.

Штраф за корову може сягати на добу до двох тисяч рублів (близько 789 грн) і більше, оскільки їх не просто тримають у цих загонах, але за ними ще й доглядають, доять, зазначив співрозмовник агентства.

Процедура вилову також є складною, йдеться в повідомленні. Корів спочатку доводиться відігнати на безпечне місце, потім їх завантажують на спецтранспорт і доставляють у найближчий загін.

На сьогодні "арештмайданчиків" для корів у Махачкалі дві, але їх кількість може збільшитися. Минулого року їх було три.

У мерії заявляють, що бродячі корови знищують не тільки дерева та інші рослини в місті, але також валять сміттєві баки, розкидаючи сміття і дуже часто стають причиною дорожньо-транспортних пригод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram