ГоловнаПолітика

Бутусову заборонили залишати Україну через позов Іванющенка

Компанія втікача екс-регіонала зажадала спростування інформації.

Бутусову заборонили залишати Україну через позов Іванющенка
Фото: facebook.com/butusov.yuriy

Дарницький районний суд Києва заборонив журналісту і головному редактору "Цензор.нет" Юрію Бутусову залишати Україну, задовольнивши тим самим відповідне подання виконавчої служби. Про це пише "Главком" з посиланням на рішення суду, датоване 26 травня.

Приводом для такого заходу, як пише видання, стало невиконання рішення Дарницького суду від 22 грудня минулого року, згідно з яким видання "Цензор.нет" мало опублікувати спростування інформації про компанію "Промтоварний ринок" (власник одеського оптово-роздрібного ринку "7 кілометр" - ред.). Зокрема, мова йде про матеріал під назвою "Підприємці вимагають від Саакашвілі врятувати "7 кілометр", а від депутатів - скасувати касові апарати". У ньому висвітлювалися скарги одеських підприємців на здирництво, яке існує на "7 кілометрі" - "за вітрини, в'їзд транспорту, ввезення та вивезення товару зі складу і ще близько десяти позицій", - пише видання. Також повідомлялося про те, що адміністрація ринку позбавляє продавців їхніх прав на власне торгове місце.

"Однак претензії у топ-менеджменту ТОВ "Промтоварний ринок" викликав останній абзац матеріалу, де вказувалося, що нібито під опікою оточення екс-депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка прибутки "7-го кілометра"йдуть на фінансування "ЛНР". Ось цей абзац: "Як раніше повідомлялося у ЗМІ, ринок "7 кілометр" переказував 23,5 млн. гривень луганській фірмі, яка знаходиться під впливом так званої "ЛНР". Під виглядом купівлі акцій "Луганської вуглезбагачувальної компанії" адміністрація ринку переказувала кошти підприємства на схід України. Цю угоду ЗМІ пов'язують з фактом фінансування "ЛНР" групою Іванющенка".

Минулого року компанія "Промтоварний ринок" подала позов проти Юрія Бутусова з вимогою визнати недостовірною і такою, що принижує ділову репутацію, інформацію, що міститься в зазначеному абзаці статті. Вона аргументувала це тим, що серед засновників компанії немає прізвища Іванющенка, а зазначена у статті угода про купівлю акцій "Луганської вуглезбагачувальної компанії" за 23,5 млн доларів "не виконувалася" і "була розірвана". На підтвердження топ-менеджери компанії надали суду відповідні документи з банку "ТК Кредит". У зв'язку з цим суд постановив опублікувати спростування. Бутусов, як випливає з останнього судового рішення у справі, ухилявся від виконання цього зобов'язання.

Сам Бутусов, коментуючи ситуацію, заявив, що про рішення Дарницького суду не знав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram