ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв допомогти Львову із вирішенням сміттєвої кризи

700-тисячне місто залишилося без власного звалища.

Порошенко пообіцяв допомогти Львову із вирішенням сміттєвої кризи
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко пообіцяв Львову сприяння з боку центральних органів влади у вирішенні проблеми вивезення сміття.

Як повідомила прес-служба голови держави, у вівторок він провів телефонну розмову з мером Львова Андрієм Садовим із цього приводу. Під час бесіди він також попросив не політизувати цю проблему. "Сміття треба вивозити, а не робити на цьому велику політику", - сказав Порошенко.

Президент доручив відповідним органам розібратися з причинами трагедії.

Нагадаємо, 29 травня в селі Великі Грибовичі за декілька кілометрів від Львова загорілося звалище, на яке звозили сміття з міста. Пожежу вдалося ліквідувати, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб уже знайшли, четвертого продовжують шукати. Після цього сільрада Великих Грибович заборонила Львову вивозити сміття на звалище.

Місто змушене було терміново домовлятися із сусідніми містами про використання їхніх звалищ.

7 червня Садовий запропонував у рамках вирішення цієї кризи оголосити місто Львів і села Малехів та Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації. Він попросив центральну владу допомогти знайти місце для вивезення сміття зі Львова; прискорити узгодження в Кабміні проекту договору з Європейським інвестиційним банком про рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво заводу глибокої переробки сміття; провести об'єктивне розслідування обставин пожежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram