ГоловнаПолітика

Лещенко назвав винуватців зняття Іванющенка з розшуку Інтерполу

Юрі Єнакіївському нібито допомогли Ложкін, Суркіс і Кононенко.

Лещенко назвав винуватців зняття Іванющенка з розшуку Інтерполу
Юрий Иванющенко
Фото: kyivpost.ua

Інтерпол припинив міжнародний розшук екс-депутата Юрія Іванющенка, заявив нардеп Сергій Лещенко на брифінгу.

За даними депутата, Інтерпол припинив розшук Іванющенка 19 квітня на підставі того, що Дніпровський районний суд Києва закрив кримінальну справу проти нього. Тепер у базі Інтерполу в статусі Іванющенка зазначено мету розшуку не "арешт", а "визначення місця перебування".

Лещенко припускає, що в закритті кримінального провадження Іванющенкові допомогли голова Адміністрації президента Борис Ложкін, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс і заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

Нагадаємо, Дніпровський районний суд Києва 1 квітня скасував розшук Іванющенка (також відомий як Юра Єнакіївський). Через кілька днів Генеральна прокуратура знову оголосила Іванющенка в розшук.

Іванющенко перебував у розшуку з початку 2015 року за рішенням Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС. Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах).

27 січня 2016 року Солом'янський райсуд Києва ухвалив закрити кримінальне провадження проти Іванющенка від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарський франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Суд погодився з доводами захисників, що ГПУ за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram