ГоловнаСвіт

В Європі 20 осіб заарештовано за підробку документів для біженців

Візи та паспорти продавали за ціною близько 3,5 тис. доларів.

В Європі 20 осіб заарештовано за підробку документів для біженців

У Греції і Чехії заарештовано понад 20 осіб, підозрюваних у виготовленні фальшивих документів і віз для мігрантів, які намагалися потрапити в Європу, повідомляє ВВС.

За даними Європолу, візи та паспорти продавали за ціною близько 3,5 тис. доларів і поширювали в країнах ЄС, Африки, Близького Сходу та Азії.

За інформацією грецької поліції, злочинні угруповання були також залучені до незаконного транспортування людей через кордони.

Повідомляють, що центром кримінальної мережі були Афіни. Одне з угруповань контролювали вихідці з Судану, а інше - вихідці з Бангладеш.

Обидва угруповання займалися виготовленням паспортів, шенгенських віз, водійських прав, реєстраційних свідоцтв для біженців і посвідок на проживання, йдеться в повідомленні відомства.

Грецька поліція повідомляє, що група під керівництвом суданців щомісяця допомагала щонайменше 15 біженцям перебратися в Європу, вимагаючи за це приблизно по 6 тисяч доларів із кожного.

Як повідомляли, Євросоюз має намір закупити безпілотні літальні апарати на суму 67 млн євро для спостереження за своїми морськими кордонами. Дрони покликані виявляти гумові човни з мігрантами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram