ГоловнаПолітика

Львівська міськрада не змогла висловити недовіру Садовому (оновлено)

На мера хотіли повісити трагедію на сміттєзвалищі

Львівська міськрада не змогла висловити недовіру Садовому (оновлено)
Фото: Константин Чегринский

Львівська міська рада включила до порядку денного питання про недовіру меру міста Андрію Садовому.

Як повідомляє "Депо. Львів", зробити це вдалося з другої спроби. Самого мера на засіданні не було.

Голосування пов'язане з трагедією на сміттєзвалищі біля Львова, де в понеділок під завал потрапили троє пожежників, які гасили там вогонь, і зник еколог підприємства "Збиранка". У вівторок вдень під сміттям знайдено тіло людини, яке наразі не ідентифіковано.

Садовий визнає, що частина відповідальності за подію лежить на ньому.

"Відповідальність є на всіх, на мені в тому числі. Я мер, і коли в місті виникає будь-яка форс-мажорна ситуація, я несу відповідальність. Ми не можемо передбачити, що буде. Ми бачимо багато біди. Я б хотів, щоб ця ситуація нас об'єднала. Мені дуже боляче, коли сьогодні замість того, щоб всі сили витратити на локалізацію і вирішення проблеми, багато політиків сперечаються і шукають крайніх. Так не пасує. Не час", - цитує Садового його прес-служба.

Оновлення. Депутати не змогли висловити недовіру Садовому. "За" проект рішення проголосували тільки 14 депутатів (сім від "Свободи", п'ять від "Укропу" і два депутати від Української галицької партії).

Проти голосували 18 депутатів з фракції "Самопоміч", утрималися троє депутатів від фракції "Народний контроль", а не голосували 24 депутати, в тому числі фракція БПП "Солідарність" у повному складі.

У залі було 54 депутати. Всього у міськраді 64 депутати.

Нагадаємо, що у Львівській міськраді найбільша фракція - у партії Садового "Самопоміч", до неї входять 24 депутати. "Свобода" має 8 депутатів, "Народний контроль" - 6, "Українська галицька партія" - 4, "Громадянська позиція" - 6, "Укроп" - 5, БПП - 10.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram