ГоловнаПолітика

Ющенка звинуватили в отриманні $1 млрд за здачу влади Януковичу

Геннадій Москаль закликав НАБУ взятися за екс-президента

Ющенка звинуватили в отриманні $1 млрд за здачу влади Януковичу
Архив
Фото: novostey.com

Колишній президент України Віктор Ющенко отримав майже мільярд доларів за "здачу влади" Віктору Януковичу, заявив екс-нардеп від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Геннадій Москаль.

"Що ми шукаємо у "чорній касі" Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко і його голови адміністрації Балога та Ульянченко? Це ж усім добре відомо!" - цитують слова Москаля на його сайті.

Він також пропонує розслідувати "аферу всеукраїнського масштабу" з "Лікарнею майбутнього".

"Будь-яке антикорупційне бюро починає свою роботу з вищого керівництва держави, тому я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до "чорної каси" Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу", - резюмував Москаль.

Нагадаємо, 28 травня колишній перший заступник голови СБУ Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

30 травня НАБУ почало розслідувати "чорну бухгалтерію" ПР.

31 травня частину документів за період з 6 червня по 6 грудня 2012 року виклали у відкритий доступ. Втім, в оприлюднених документах відсутня інформація за період з 6 жовтня по 22 листопада 2012 року, коли в Україні проводили парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram