ГоловнаЕкономікаБізнес

Грузія надала тарифні пільги для "Шовкового шляху", - Завгородній

Переговори "Укрзалізниці" з Грузинською залізницею завершилися успішно

Грузія надала тарифні пільги для "Шовкового шляху", - Завгородній
Фото: container.ru

Керівництво "Укрзалізниці" успішно завершило переговори з Грузинською залізницею про надання тарифних пільг для контейнерів, які прямують за маршрутом Україна - Середня Азія/Китай - Україна, який охрестили "Новим Шовковим шляхом".

Про це заявив в.о. голови ПАТ "Укрзалізниця" Олександр Завгородній.

Грузинська залізниця надала тарифні пільги для контейнерів, які прямують за маршрутом Україна - Середня Азія/Китай - Україна. Відповідне рішення, завізоване керівництвом ГЗ, передбачає прирівнювання тарифних умов цього маршруту до тарифів сполучення Поті/Батумі - Достик (в обох напрямках).

"Це положення охоплює перевезення 40-футових контейнерів у рамках проекту "Новий Шовковий шлях". Для 20-футових контейнерів вводиться знижка в розмірі 50% до тарифу, встановленого для 40-футових на цьому маршруті. Крім того, для низки вантажів у міжнародному сполученні Україна - Китай/Середня Азія введено додаткові знижки - 25% або 40% до повного тарифу, залежно від вантажної номенклатури. Нове тарифне положення ГЗ пролонговано до закінчення цього року", - заявив Завгородній.

Він відзначив високий інтерес європейських партнерів "Укрзалізниці" до нового маршруту з Китаю і Середньої Азії в Європу, який пролягає в обхід Росії.

"Ми можемо реально доставляти вантаж з Китаю до Ізова, це кордон з Польщею, за 11 діб. Практично це той самий час, протягом якого рухається потяг через Росію. Запуск двох поромів, які зараз стали власністю української залізниці, і знижки грузинських колег - важливі складові проекту. Це дозволить заощадити гроші і здешевить перевезення вантажу. Всі наші колеги, а це "PKP Cargo", польський "LHS", Німецькі залізниці - показують, що вони зацікавлені у створенні і роботі цього коридору", - підкреслив він.

Нагадаємо, проект транспортного коридору "Новий Шовковий шлях" пройде з Євросоюзу через Україну, Грузію, Казахстан до Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram