ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат Савченко закликав до всесвітньої акції на її захист

Фейгін закликав українські організації і співчуваючих у всьому світі провести третій GLOBAL DAY #FreeSavchenko в день народження Шевченка

Адвокат Савченко закликав до всесвітньої акції на її захист
Фото: EPA/UPG

Марк Фейгін - адвокат народного депутата України льотчиці Надії Савченко, яку РФ звинувачує в убивстві двох російських журналістів, - закликав українські організації і співчуваючих по всьому світу провести третій GLOBAL DAY #FreeSavchenko в день засідання суду, 9 березня, який збігається з днем народження Тараса Шевченка.

Про це він сказав у програмі Шустер Live.

"Саме зараз настає кульмінаційний момент у боротьбі за Надію Савченко. Ми в цейтноті через голодування Наді. Я закликаю українські громади по всьому світу вийти 9 березня 2016 року на третій GLOBAL DAY #FreeSavchenko, в день суду. У день народження Тараса Шевченка! І пам'ятайте, Савченко може не пережити сухого голодування", - пише Фейгін.

Нагадаємо, 4 березня Надія Савченко заявила, що її сухе голодування триватиме до того моменту, поки вона або помре, або буде передана Україні.

3 березня в Донецькому міському суді Ростовської області Надія Савченко мала промовити останнє слово, після чого суд мусив піти на винесення вироку. Однак суддя посеред засідання несподівано оголосив у засіданні перерву до 9 березня. Савченко у відповідь оголосила сухе голодування. Текст останнього слова Савченко згодом з'явився у відкритому доступі.

Напередодні російська прокуратура зажадала, щоб Савченко засудили до 23 років колонії.

2 березня Савченко виступила з промовою, в якій заявила, що відмовляється від обміну на російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

4 березня під час вручення державних нагород видатним жінкам України Президент Петро Порошенко пообіцяв зробити все можливе, щоб повернути в Україну Надію Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram