ГоловнаПолітика

Рада вирішила розглянути перевибори в Кривому Розі в середу

Депутати зійшлися на компромісі.

Рада вирішила розглянути перевибори в Кривому Розі в середу
Митинг сторонников Милобога у Рады

Верховна Рада вирішила розглянути перевибори в Кривому Розі об 11:00 у середу.

За таке рішення проголосували 264 депутати. Пропозиція розглянути проект про призначення перевиборів уже сьогодні набрала лише 203 голоси за необхідних 226.

Спікер Володимир Гройсман повідомив, що це дозволить консолідувати необхідну кількість голосів на підтримку перевиборів.

Вранці біля будівлі Верховної Ради розпочався мітинг з вимогою призначити перевибори в Кривому Розі. З міста приїхали 7 рейсових і 50 приватних автобусів, у яких перебувало понад 300 осіб. Частина протестувальників зайшла в зал засідань, а фракція "Самопоміч" заблокувала роботу Верховної Ради. "Самопоміч" дозволила ВР продовжити роботу тільки після обіцянки поставити питання про перевибори на голосування.

10 грудня Верховна Рада спробувала прийняти проект закону №3613 про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року. Законопроект п'ять разів виносили в зал у режимі сигнального голосування, однак він набирав від 203 до 216 голосів, тоді як необхідно 226. У підсумку спікер переніс розгляд документа.

Нагадаємо, на виборах мера Кривого Рогу виборчком визнав переможцем Юрія Вілкула з результатом 89 209 виборців. Другим став кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог із відставанням на 752 голоси. 18 листопада Вілкул навіть заступив на посаду мера. Однак Милобог поразки не визнав і заявив про фальсифікації. У Кривому Розі щонеділі збирається віче на підтримку перевиборів. На останньому мітингу учасники вирішили їхати до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram