ГоловнаПолітика

Прокуратура домоглася арешту майна кримських депутатів на 2 млрд гривень

У держзраді підозрюються 74 колишні депутати Верховної Ради Криму і 58 депутатів міськради Севастополя

Прокуратура домоглася арешту майна кримських депутатів на 2 млрд гривень
Фото: Макс Требухов

Прокуратура Кримської автономії, відтворена минулого року у Києві, домоглася арештів майна кримських депутатів на суму понад 2 млрд гривень. Про це в інтерв'ю LB.ua сказав Назар Холодницький, в.о. прокурора АР Крим.

"У нас накладено арештів на майно депутатів Криму на материковій частині України на більш ніж 2 млрд гривень. Це квартири, в тому числі у Києві. У кварталі "Новопечерські Липки", наприклад. Це земельні ділянки, в тому числі під Києвом. У Козині, у Кончі-Заспі, наприклад. Не просто гектар поля в селі. Це автотранспортні засоби. Дехто тут на материку, а дехто в Криму, але будуть заарештовані, як тільки поїдуть із Криму", - пояснив Холодницький.

Прокуратура Криму підозрює у держзраді 74 колишніх депутатів Верховної Ради Криму (за посиланням 75, але Сафуре Каджаметову пізніше зі списку виключили) і 58 депутатів міськради Севастополя.

До захоплення Криму Росією у прокуратурі Криму працювали близько 900 осіб. Близько 500 з них перейшли на російську сторону, ще близько 140 звільнилися, інші виїхали на материк і продовжили роботу у прокуратурі. У березні 2014 року Рада нацбезпеки і оборони України ухвалила рішення про виведення всіх силовиків з Криму на материкову частину країни. Прокуратура Криму відновила свою роботу у київському офісі. Зараз у ній працюють всього 25 осіб.

Нагадаємо, суд заарештував севастопольського депутата Володимира Галічія на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram