ГоловнаПолітика

Десять партій упіймали на прихованій агітації в "день тиші"

Тільки в Києві зареєстровано 34 повідомлення про порушення закону.

10 політичних партій, незважаючи на оголошений "день тиші", продовжують вести в Києві приховану агітацію.

Про це заявив на брифінгу начальник ГУ МВС України в місті Києві Олександр Терещук, пише УНІАН.

"З 12:00 ночі і до ранку наступного неділі в нас так званий "день тиші", коли заборонено вести політичну агітацію. На жаль, зареєстровано 34 повідомлення про порушення заборони агітації, із них 26 повідомлень - про розміщення агітаційних плакатів на балконах приватного житла, 7 повідомлень про агітацію на парканах і навіть один агітаційний відеоролик на одному з телеканалів... 10 політичних партій порушили день тиші", - сказав він.

Терещук не називав партій, щоб його "не звинуватили в поширенні негативної чи позитивної інформації".

Добірку порушень партіями законодавства в "день тиші" опублікував і Комітет виборців України у своєму фейсбуці. Найбільш поширений випадок - розміщення бігбордів і ситілайтів. Партія "Спільна справа" відзначилася також розсилкою SMS із нагадуванням про те, під яким номером політсила є у виборчому списку.

Фото: www.facebook.com/anastasia.chohlyad

Нагадаємо, з 00:00 24 жовтня заборонено будь-яку передвиборну агітацію. Під час "дня тиші" і в день голосування заборонено проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів і місцевих організацій партій-суб'єктів виборчого процесу.

у цей час також заборонено проводити концерти, вистави, спортивні змагання, демонструвати фільми і телепередачі чи інші публічні заходи на підтримку місцевих організацій партій і кандидатів або оголошувати про підтримку проведення таких заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram