ГоловнаПолітика

Екс-нардепа від "Свободи" Сабія відправили під домашній арешт

З чотирьох колишніх депутатів, яким висунули підозру, "сидить" лише Сиротюк.

Екс-нардепа від "Свободи" Сабія відправили під домашній арешт
Игорь Сабий
Фото: twitter.com/vo_svoboda

Печерський районний суд Києва обрав колишньому депутату Верховної Ради від "Свободи", главі Київської обласної організації партії Ігорю Сабію запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляється у твіттері "Свободи".

Сабія 30 вересня повідомили про підозру у зв'язку із сутичками біля Верховної Ради 31 серпня. Він підозрюється у злочині, який кваліфіковано ч.2. ст 294 Кримінального кодексу (організація й активна участь у масових заворушеннях, які призвели до загибелі людей; карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років).

Раніше Сабій ходив на допити в МВС як свідок.

Нагадаємо, раніше підозру в організації масових заворушень через сутички біля ВР оголошено трьом екс-нардепам від "Свободи" - Ігор Швайці, Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову. Швайку суд відпустив під заставу, Леонова - під домашній арешт, а Сиротюка заарештовано на два місяці.

Четверо бійців Нацгвардії загинули унаслідок вибуху гранати, кинутої, за попередніми даними, бійцем "свободівського" батальйону "Січ" Ігорем Гуменюком, який прийшов до Ради на мітинг проти зміни Конституції 31 серпня. Понад 140 осіб, майже всі з яких - силовики, отримали поранення.

Організаторами мітингу біля ВР були "Свобода", "Радикальна партія" і партія "Укроп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram