ГоловнаПолітика

Дніпропетровська область розробить нову стратегію розвитку

Ідеї для неї розробили активісти регіону

Дніпропетровська область розробить нову стратегію розвитку
Фото: Кузьма Джунь

Дніпропетровська область наприкінці жовтня збирається представити нову стратегію розвитку. Про це заявив глава ОДА Валентин Резніченко, коментуючи проведення стратегічної сесії області, в якій взяли участь понад 500 науковців, підприємців, громадських активістів, юристів, діячів культури регіону.

Сесія проводилася в кілька етапів. Спочатку за допомогою спеціальних вправ людей познайомили. Учасників розбили на пари, потім із заплющеними очима вони аналізували проблеми області, уявляли її через 3 роки, визначали сильні сторони. Усім цим вони ділилися з партнером. Після цього команди по 10-12 осіб у вигляді "мозкового штурму" обмінювалися ідеями щодо розвитку конкретної сфери життя. Загалом їх було 10 - боротьба з корупцією, міська інфраструктура і господарство, малий бізнес, важка промисловість, агропром, інформаційні технології, економіка, туризм і гостинність, культура, освіта і т.д. Кожна команда мала свого "зберігача" - відповідального, який записував ідеї, акумулював їх і представив громадськості наприкінці дня.

Після п'ятигодинного "мозкового штурму" небайдужі до розвитку рідної області громадяни запропонували впровадити електронні сервіси практично в усі сфери життя, створити інвестиційну візитку регіону, ресурсний центр для підготовки фахівців інвестиційної сфери. Серед ідей також - створення екопоселень, нова транспортна концепція, синхронізація виробничих потреб з освітніми програмами та багато іншого.

Розроблені проекти реалізовуватиму обласна адміністрація.

"Час, коли чиновники в кабінетах самі вирішували, що треба робити, минув. Тепер влада працює разом з людьми. Тільки через діалог влади і суспільства можливий розвиток нашого регіону та країни. У суперечках і дискусіях народилися нові ідеї та пропозиції, які змінять Дніпропетровську область. Спільними зусиллями вони перетворяться у конкретні проекти. Ми як влада будемо втілювати їх у життя", - заявив Резніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram