ГоловнаПолітика

Порошенко закликав розширити санкції через вибори в "ДНР"

Мінський процес опинився під загрозою зриву.

Порошенко закликав розширити санкції через вибори в "ДНР"
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко закликав до продовження і розширення санкцій у відповідь на рішення "ДНР" провести незаконні выбори.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко вважає, що це рішення становить величезну небезпеку для Мінських домовленостей.

"Мінський процес, який був заснований 5 вересня минулого року, зазнав дуже потужного удару фактом проведення фейкових виборів 2 листопада минулого року, і я хочу наголосити на великій небезпеці, яку створює рішення про проведення фейкових виборів 18 жовтня та 1 листопада", - заявив Порошенко на зустрічі з членами комітету ЄС з політики безпеки.

"Це авантюрне, безвідповідальне рішення потребує нашої чіткої, скоординованої реакції на загрозу, яка створена Мінським домовленостям, у вигляді продовження і розширення санкцій, забезпечення рішучих кроків, які дозволять нам зміцнити оборону не тільки України, а й усього Європейського Союзу, тому що зараз тут триває війна не тільки за суверенітет і територіальну цілісність України, а й за свободу, демократію, за європейські цінності", - додав він.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко в середу підписав "указ" про призначення виборів до органів місцевого самоврядування на 18 жовтня 2015 року. Раніше в "ЛНР" призначили "вибори" на 1 листопада.

Україна і Захід раніше заявляли, що самопроголошені вибори в "ДНР" і "ЛНР" означатимуть зрив мінського процесу та спричинять санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram