ГоловнаПолітика

Кабмін пригрозив ввести ембарго на російські продукти

Яценюк застеріг РФ від економічного тиску на Україну

Кабмін пригрозив ввести ембарго на російські продукти
Фото: Макс Требухов

Україна готова до торгового ембарго з боку Росії і в разі необхідності також може ввести відповідні обмеження щодо РФ.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє офіційний сайт Кабінету Міністрів.

Він підкреслив, що до кінця цього року європейські партнери ратифікують Угоду про асоціацію України та ЄС і з 1 січня 2016 року зона вільної торгівлі з ЄС набуде чинності. При цьому ні Росія, ні будь-яка інша країна не мають права диктувати Україні свої умови в цьому питанні.

"Незважаючи на всі застереження і залякування з боку північного сусіда щодо ведення ембарго і подальшого економічного тиску на Україну, чітко заявляю, що угода набуде чинності. Україна є частиною європейського простору, в тому числі економічного. Ми готові до введення Росією ембарго і ми дамо гідну відповідь у тому разі, якщо Росія не скасує своє рішення і відповідне ембарго буде введено", - підкреслив Яценюк.

Він також зазначив, що основні ринки для української продукції - це ринки ЄС.

"Той, хто хоче з нами працювати на рівних умовах, - будь ласка. Той, хто хоче з нами працювати шляхом залякування і диктату, - далі знищуйте іноземні продукти. Ми вам бажаємо успіху в цьому. У вас це добре виходить. Свої виробляти не вмієте, а іноземні знищуєте", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, Росія розширила на Україну заборону на ввезення сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, яку раніше було введено щодо країн Євросоюзу, Канади, США, Австралії та Норвегії. Продовольче ембарго торкнеться України з 1 січня 2016 року, якщо набере чинності економічна частина Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram