ГоловнаПолітика

Тука готовий піти у відставку, якщо розслідування розстрілу мобільної групи під Щастям провалиться

Голова Луганської ВЦА назвав найближчі два тижні "вирішальними"

Тука готовий піти у відставку, якщо розслідування розстрілу мобільної групи під Щастям провалиться
Фото: dyvys.in

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що готовий піти у відставку, якщо розслідування розстрілу мобільної групи боротьби з контрабандою під Щастям провалиться.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

"Розслідування розстрілу мобільної групи - це тест. У разі його провалу владою мені не складе труднощів звільнити крісло. Я вже неодноразово думав над цим питанням. Погоджуючись на пост, я ставив перед собою певні цілі. За численними розчаруваннями, все-таки поки бачу світло в кінці тунелю. Найближчі два тижні - вирішальні для мене", - сказав Тука.

При этом он убежден, что мобильную группу расстрелял "кто-то из своих", "Це було просто вбивство, до якого жодна ДРГ сепаратистів не причетна", - сказав Тука, уточнивши, що мова йде про 92-гу бригаді. Разом з тим спростування бійця 92-ї бригади Тука назвав передбачуваними.

"Якщо мова йде про якусь злочинну організацію або угруповання, що входить до складу якогось підрозділу, то це не означає, що весь підрозділ входить до цього угруповання. У 92-й бригаді тисячі військовослужбовців, і я не говорив, що всі вони - злочинці. Тобто я розрізняю бригаду і 30-50 осіб, які займаються контрабандою і тепер уже пішли на вбивство. З іншого боку, було б дещо наївно очікувати, що хтось із злочинців вийде і скаже, що це він. Тож реакція цілком передбачувана", - зазначив голова Луганської ВЦА.

"Я не можу зараз коментувати ситуацію з розстрілом зведеної групи. Триває слідство. Створено одну з найсерйозніших слідчих груп в Україні. Залучено фахівців прокуратури та СБУ. Своїми коментарями я можу нашкодити роботі", - додав він.

Нагадаємо, 2 вересня під Щастям обстріляли мобільну групу з боротьби з контрабандою у зоні АТО. Загинули дві людини, серед яких був волонтер і співробітник Державної фіскальної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram