ГоловнаПолітика

Вісім країн закликали Росію звільнити Савченко та Сенцова

Міністри наголосили, що російська агресія в Україні є викликом для європейської безпеки.

Вісім країн закликали Росію звільнити Савченко та Сенцова
Фото: www.radiosvoboda.org

Міністри закордонних справ Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції закликали Російську Федерацію звільнити Надію Савченко, Олега Сенцова й Олександра Кольченка.

Про це йдеться у спільній заяві МЗС 8 країн за результатами зустрічі в Копенгагені.

Згідно із заявою, міністри закликають Росію негайно звільнити Олега Сенцова й Олександра Кольченка, гарантувати їхнє безпечне повернення в Україну, а також вони зажадали справедливого судового розгляду для української льотчиці Надії Савченко.

Також міністри обговорили викрадення, подальше незаконне затримання і вирок естонському офіцерові Кохверу, якого 19 серпня в обласному суді Псковської області засудили до 15 років позбавлення волі.

Міністри також обговорили дестабілізаційну роль Росії у Східній Україні і закликали всі сторони повністю дотримуватися угоди про припинення вогню і забезпечити безпеку й свободу пересування представникам СММ ОБСЄ.

"Російська агресія в Україні, зокрема нарощування військової потужності, є викликом для європейської безпеки, а також для Скандинавії та Балтії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в ЄС назвали справу українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка порушенням міжнародного права й елементарних норм правосуддя з боку РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram