ГоловнаПолітика

Радикали разом з "Батьківщиною" заблокували трибуну Ради

У коаліції виникли розбіжності щодо касових апаратів

Радикали разом з "Батьківщиною" заблокували трибуну Ради
Фото: Макс Требухов

Депутати від Радикальної партії і "Батьківщини" заблокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи негайного розгляду законопроектів №1718 і №1087 щодо касових апаратів.

У зв'язку з цим голова парламенту Володимир Гройсман запропонував зібрати нараду лідерів фракцій для обговорення цих питань і пішов з зали засідань для участі в цій зустрічі.

Ведення засідання спікер передав першому заступнику Андрію Парубію, але зробити це йому не вдалося у зв'язку з тривалим блокуванням трибуни.

Законопроект №1718 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій" пропонує скасувати обов'язкове застосування РРО для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку другої та третьої груп з 1 січня 2016 року і з 1 липня 2015 відповідно.

Законопроект №1088 "Про внесення змін до Закону України" Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг (щодо державних гарантій суб'єктам господарювання при застосуванні ними реєстраторів)", який регулює використання касових апаратів у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, ухвалила Верховна Рада України в першому читанні за основу 18 березня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram