ГоловнаПолітика

Заступник глави АП відхрестився від вказівок судді Чернушенку

Олексій Філатов сумнівається у вірі скандального служителя Феміди

Заступник глави АП відхрестився від вказівок судді Чернушенку
Алексей Филатов
Фото: Александр Ратушняк

Заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов заперечує чинення тиску на голову Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.

Про це він сказав у коментарі телеканалу "1+1".

"Маячня. Я не знаю, наскільки цей суддя релігійна людина, щоб присягати на Біблії. Але якби були факти тиску на суд з приводу "Нафтогазвидобування" чи іншого підприємства, то суддя мав негайно повідомити правоохоронні органи", - зазначив заступник голови Адміністрації.

Разом з тим Філатов зазначив, що слідство має питання до Чернушенка щодо втручання в систему автоматичного розподілу справ у суді.

Нагадаємо, напередодні у кабінеті Чернушенка провели обшук та вилучили $6,5 тис., приблизно 30 тисяч гривень, ключі від 5 машин, зареєстрованих на його родичів, картки на пальне (14 тонн).

Після цього генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що проситиме Верховну Раду зняти недоторканість і дозволити арешт цього судді.

Сам Чернушенко заявив, що 25 тис. грн мав при собі, бо збирався сходити в магазин, щоб купити продукти додому, а 6,5 тис. доларів мали піти на послуги стоматологів.

Суддя також заявив, що Олексій Філатов викликав його до Адміністрації президента і говорив, яке рішення він має ухвалити у справі про блокування рахунків "Нафтогазвидобування". Співвласником цього підприємства колись був нинішній президент Петро Порошенко. Зараз підприємство контролює Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram