ГоловнаПолітика

Ветерани, вітренківці і православні з іконами пройшлися до пам'ятника Вічної Слави

На крики "Слава СССР!" віруючі УПЦ МП відповіли "За царя, за отечество!"

До пам'ятника Вічної Слави на могилі Невідомого солдата у Києві після покладання квітів вищим керівництвом держави пройшлися ще кілька вельми колоритних груп людей.

Біля пам'ятника проводили богослужіння представники УПЦ московського патріархату. Зібралося багато віруючих з іконами і хрестами.

Туди підійшли представники Прогресивної комуністичної партії на чолі з Наталією Вітренко. Прихильники ПСПУ в оточенні міліціонерів пронесли червоне полотнище. На крики "Слава Україні!", адресовані колоні зі звичайними людьми, лунало у відповідь "Слава СССР". Підійшовши до богослужіння, "вітренківці" кричали "Слава советскому народу!". Православні не залишилися в боргу і почали кричати "Христос воскрес" і "За царя, за отечество!".

Після завершення богослужіння до могили Невідомого солдата пройшли кілька ветеранів з медалями, за якими ішли кілька нардепів (Євген Геллер, Віталій Хомутинник). Шлях до пам'ятника їм забезпечила міліція, потіснивши віруючих. Виникла невелика тиснява.

Зворотний шлях прихильників ПСПУ також пройшов у щільному кільці міліціонерів.

До монумента також спробували пройти учасники добровольчого батальйону "ОУН", проте їх не пропустили правоохоронці, побачивши, що вони топчуть червоний прапор.

Крім цього інциденту, більше сутичок не було.

Нагадаємо, представництво комуністів на заходах у Києві обмежилося кількома десятками людей похилого віку з портретом Сталіна.

А ось Оппоблок зібрав проплачений мітинг біля Арки дружби народів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram