ГоловнаПолітика

ГПУ оголосила 4 особам підозру за злочини на Майдані

Трьох із зазначених осіб вже заарештовано і одного оголошено в розшук, повідомили у відомстві

ГПУ оголосила 4 особам підозру за злочини на Майдані
Фото: EPA/UPG

Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури повідомило чотирьом особам про підозру у нападі на активістів Майдану та їх викраденні в січні 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Злочини передбачені ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 186 (грабіж), ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"За результатами розслідування кримінального провадження за фактами організації задіяння стосовно протестувальників і активістів Майдану так званих "тітушок", а також вчинення цими особами цілої низки злочинів і незаконного фінансування такої протиправної діяльності, встановлено причетність до нападу і викрадення громадян у м. Києві в січні 2014 року 4 осіб, серед яких бійці спортивного клубу "Оплот". Зазначених осіб було залучено до скоєння протиправних дій керівником однойменного злочинного угруповання Є. Жиліним", - йдеться в повідомленні.

Трьох із зазначених осіб вже заарештовано і одного оголошено в розшук.

"При цьому один з підозрюваних у даний час працював слідчим райвідділу міліції одного з районів м. Харкова", - зазначили у відомстві.

Управління спеціальних розслідувань ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами організації задіяння в незаконних і злочинних діях щодо протестувальників і активістів Майдану цивільних осіб, так званих "тітушок", вчинення цими особами цілої низки злочинів і незаконного фінансування такої протиправної діяльності.

Раніше стало відомо, що ГПУ створить і оприлюднить єдиний реєстр кримінальних проваджень щодо злочинів, здійснених під час Революції Гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram