ГоловнаПолітика

Генсек НАТО у Вашингтоні обговорить протистояння російській агресії

Дії РФ спонукали НАТО до того, щоб подвоїти потужність своїх сил реагування.

Генсек НАТО у Вашингтоні обговорить протистояння російській агресії
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час триденного візиту до Вашингтона, який розпочнеться у вівторок, планує провести низку важливих зустрічей з вищим керівництвом країни, зокрема з питання протистояння російській агресії.

Столтенберг зустрінеться з представниками уряду США, зокрема Пентагону, а також з лідерами американського Конгресу, повідомляє Укрінформ.

Крім того, керівник Північноатлантичного альянсу візьме участь у міжнародному семінарі з питань трансформації НАТО, який пройде у Вашингтоні 25-26 березня.

Зауважимо, що перед приїздом Столтенберга в США Пентагон розповсюдив офіційний документ, в якому озвучив позицію генсека НАТО на тему протидії викликам, які створила російська агресія в Україні.

"Дії Росії спонукали НАТО до радикальних змін. Адаптація, яка відбувається зараз, є масштабною і фундаментальною зміною оборонної стратегії НАТО", - цитують голову Альянсу.

Як зазначив генсек, зараз НАТО подвоює потужність своїх сил реагування. Зокрема, Альянс створює елементи управління в Естонії, Латвії, Литві, Польщі, Румунії та Болгарії.

"І це тільки початок. НАТО готове захистити всіх своїх союзників від будь-якої загрози, і тепер ми бачимо зростання загрози концепції гібридної війни", - зазначив генеральний секретар НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram