ГоловнаПолітика

Порошенко і Меркель ініціюють зустріч голів МЗС "нормандської четвірки"

Сторони обговорили ситуацію в Україні

Порошенко і Меркель ініціюють зустріч голів МЗС "нормандської четвірки"
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися ініціювати зустріч на рівні міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки".

Про це йшлося у телефонній розмові Порошенка і Меркель, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко повідомив, що Україна віддана своїм зобов'язанням і саме на їх виконання Верховна Рада прийняла Постанову "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування".

Порошенко підкреслив, що відповідно до Закону про особливий порядок місцевого самоврядування майбутні вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей мають бути вільними, чесними і відповідати міжнародним стандартам ОБСЄ.

Президент України також подякував за теплий прийом і конструктивний діалог під час його недавнього візиту до Німеччини, який відбувся 16 березня.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада запровадила особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу з дня прийняття повноважень органами місцевого самоврядування. За прийняття в цілому законопроекту №2378 проголосували 265 депутатів при мінімально необхідних 226.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram