ГоловнаПолітика

ЄС офіційно зняв санкції з Портнова, Якименка, Калініна і сина Азарова

У списку санкцій залишилися 18 колишніх чиновників

ЄС офіційно зняв санкції з Портнова, Якименка, Калініна і сина Азарова
Андрей Портнов
Фото: portnov.com.ua

Європейський Союз продовжив санкції проти 18 з 22 колишніх українських чиновників.

Санкції знято з Андрія Портнова, Олександра Якименка, Ігоря Калініна й Олексія Азарова, свідчать дані, оприлюднені в офіційному журналі Євросоюзу Eur-Lex від 6 березня.

У списку санкцій залишилися Віктор Янукович, його сини Олександр і Віктор, екс-голова МВС України Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син, народний депутат від Партії регіонів Артем Пшонка, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-голова Адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат, народний депутат Сергій Клюєв, екс-заступник голови МВС Віктор Ратушняк, екс-прем'єр Микола Азаров, український бізнесмен Сергій Курченко, екс-міністр освіти Дмитро Табачник і екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, колишній віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-нардеп від ПР Юрій Іванющенко, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко та екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Нагадаємо, колишнього заступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова підозрюють у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. За версією прокуратури, в червні 2010 року, використовуючи своє службове становище, Портнов незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету імені Т. Шевченка, а також заволодів коштами університету.

Екс-голову СБУ Олександра Якименка підозрюють в організації терактів і диверсій у регіонах України. Крім того, нинішній голова СБУ називав Якименка головним підозрюваним у розстрілі Майдану.

Ще один екс-глава СБУ Ігор Калінін, за даними тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, координував дії тітушків під час Майдану.

Сина колишнього прем'єра Олексія Азарова підозрюють у незаконному збагаченні на суму 7,7 млн євро, 600 тис. швейцарських франків і 500 тис. доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram