ГоловнаПолітика

Гончаренкові дозволили покинути Росію

Росія вирішила не зв'язуватися з ще одним делегатом ПАРЄ

Гончаренкові дозволили покинути Росію

Московська поліція вирішила, що не має претензій до нардепа Олексія Гончаренка, затриманого вчора на ході пам'яті Бориса Нємцова.

Про це повідомили адвокати Гончаренка через соцмережі.

"Суду о 15:00 у справі депутата Гончаренка в адміністративній справі з ВВС "Китай-город" не буде. До Гончаренка немає претензій", - повідомив Марк Фейгін. Його колега Микола Полозов пожартував, що російська влада, мабуть, вирішила не зв'язуватися з іще одним делегатом ПАРЄ від України (друга делегат - Надія Савченко, яку утримують у московському СІЗО, і вона голодує вже 80 днів). "Вирішили, перебір уже", - написав він у твіттері.

"Інтерфакс" отримав офіційне підтвердження, що Гончаренко може покинути Росію. "Зобов'язання про явку в суд депутатові видали превентивно, оскільки він є громадянином іншої країни і міг покинути Росію, тим часом оцінка матеріалів і ухвалення рішення про їхню процесуальну кваліфікацію вимагали додаткового часу. За результатами оцінки всіх обставин московська поліція не має юридичних претензій до Гончаренка", - сказали в московському головкомі.

Фейгін повідомив, що сьогодні Гончаренко вилетить до Києва.

Нагадаємо, що Гончаренко прийшов на акцію пам'яті Нємцова у футболці з його зображенням, на якій було написано по-українськи "Герої не вмирають".

Московська поліція затримала його за непокору і допитала у справі про злочини проти російського громадянина під час трагічних подій в Одесі 2 травня.

Гончаренко, як і Надія Савченко, яку тримають в ув'язненні в Росії, є делегатом України в ПАРЄ і має міжнародний імунітет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram