ГоловнаПолітика

"Батьківщина" закликала "нормандську четвірку" звільнити Савченко

Українська льотчиця відмовилася від медикаментозної підтримки

"Батьківщина" закликала "нормандську четвірку" звільнити Савченко
Фото: twitter.com/mark_feygin

"Батьківщина" закликала лідерів "нормандської четвірки" Петра Порошенка, Франсуа Олланда, Ангелу Меркель і Володимира Путіна терміново вирішити питання про звільнення Надії Савченко.

Звернення оприлюднене на сайті партії, яка зазначає, що голодування української льотчиці триває вже 70 днів.

"Надія Савченко відмовилася від медикаментозної підтримки життєвих функцій організму через те, що не довіряє якості ліків, які вводять їй через катетери, і через болісні запалення, які ці процедури спричиняють. Фактично йдеться про тортури. Дуже тривалий термін голодування ставить Надію Савченко на межу загибелі", - йдеться у зверненні.

Партія також вважає, що особи, які відповідальні за ув'язнення Савченко і знущанням з неї, повинні потрапити під санкції за прецедентом "списку Магнітського".

"Батьківщина" звертається до учасників переговорів у "нормандському форматі" з негайним і наполегливим проханням вирішити питання негайного звільнення Надії Савченко відповідно до норм статуту ПАРЄ, а також терміново допустити до неї лікарів з України або міжнародний консиліум", - сказано у зверненні.

Окремо лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко скерувала звернення до президента Петра Порошенка, в якому просить порушити питання Савченко на переговорах із керівниками держав, які братимуть участь у заходах, присвячених річниці Революції Гідності.

"Вважаємо за необхідне зазначити, що загибель Надії Савченко ляже величезним тягарем на совісті кожного з нас", - зазначила Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram