ГоловнаПолітика

Слідком Росії не бачить підстав для звільнення Савченко

Слідчі мають намір тримати Надію у в'язниці до закінчення суду

Слідком Росії не бачить підстав для звільнення Савченко
Фото: twitter.com/mark_feygin

Слідчий комітет Росії не бачить підстав для дострокового звільнення українського офіцера, народної депутатки Надії Савченко. Таку заяву зробив сьогодні голова СК Володимир Маркін, повідомляє "Интерфакс".

"Заарештовано її за рішенням суду, і саме суду надалі визначати ступінь її провини і міру покарання", - сказав Маркін.

"Усілякі чутки, поширювані з приводу якогось майбутнього звільнення обвинуваченої Савченко, не мають під собою жодних підстав", - додав Маркін.

Голова Слідчого комітету заявляє, що слідство має "неспростовні докази у вигляді власноручних записів Савченко", що підтверджують її причетність до коректування вогню, дані балістичної експертизи фрагментів осколків, вилучених з тіл загиблих, фото- і відеоматеріали з місця загибелі журналістів, отримані з космічних супутників.

Водночас голова президентської ради з прав людини РФ Михайло Федотов заявив, що Савченко згодна припинити голодування, якщо її відпустять під домашній арешт.

"Вона сподівається, що їй змінять запобіжний захід і вона зможе, наприклад, перебувати під домашнім арештом на території українського посольства в Москві. У такому разі вона припинить голодування", - заявив Федотов, який у п'ятницю відвідав льотчицю в лікарні слідчого ізолятора.

Нагадаємо, Надію Савченко викрали в Україні в червні 2014 року і незаконно вивезли до Росії. З вересня 2014 року українка перебуває в СІЗО Москви, з 13 грудня 2014 року вона оголосила голодування, яке тримає досі. 10 лютого московський суд продовжив арешт Савченко до 13 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram