ГоловнаПолітика

Нардеп закликав єврейську громаду США допомогти Україні

Фельдман передав Папі Римському запрошення відвідати Україну

Нардеп закликав єврейську громаду США допомогти Україні
Фото: www.ihrpex.org

Президент Українського єврейського комітету, народний депутат Олександр Фельдман звернувся до представників єврейської громади США, яка є найбільшою у світі, із закликом допомогти і підтримати Україну.

Про це говорили на зустрічі з представниками громади у Вашингтоні.

За словами депутата, мова йшла, насамперед, про надання допомоги пораненим бійцям АТО, забезпечення можливості протезування військових за кордоном, надання допомоги у реабілітації мирних жителів, які пережили жахи війни. Крім того відбулася зустріч з Айрою Форманом, спецпредставником Держдепу США у справах боротьби з антисемітизмом, Ніколасом Діном, спеціальним посланником Держдепартаменту з питань Холокосту, конгресменом Еліотом Енгелем.

"Ми звернулися по велику допомогу. І отримали скрізь дуже теплий прийом, відчули високу зацікавленість, побачили, що люди нам щиро співчувають. Розмова, яка планувалася на зустрічі з підприємцями і бізнесменами, на 40 хвилин, тривала три з половиною години", - розповідає Фельдман.

Про політичну підтримку України українська делегація на чолі з Фельдманом говорила на зустрічах із конгресменами та представниками Держдепу.

Відбулася також зустріч із представником Папи Римського у США кардиналом МакКаріком, на якій засновник Київського міжконфесійного форуму запросив Папу Римського приїхати в Україну. Кардинал висловив упевненість, що такий візит обов'язково відбудеться.

Фельдман з 8 по 15 лютого перебуває в США. За словами політика, головна мета поїздки привернути увагу до проблем в Україні у зв'язку з подіями на сході і домовитися про надання всебічної допомоги - як політичної, економічної, так і гуманітарної. "За ці дні вже відбулася низка зустрічей із представниками релігійних і благодійних організацій, політиками, конгресменами. Можна відзначити повне розуміння і готовність допомогти Україні у складний для неї час", - зазначив Фельдман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram