ГоловнаПолітика

Керрі: США підтримують дипломатичне розв'язання конфлікту на Донбасі

Держсекретар США зробив заяву під час візиту в Україну

США не мають наміру вступати в конфлікт з Російською Федерацією і сподіваються на дипломатичне вирішення протистояння на сході України. Про це сьогодні в Києві після зустрічі з президентом Петром Порошенком заявив державний секретар США Джон Керрі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Росія продовжує свою агресію на сході України. Інакше не можна назвати те, що відбувається. Ми не намагаємося вступити в конфлікт з Росією, і ніхто цього не хоче - ні президент Порошенко, ні Сполучені Штати, ні європейська спільнота. Мови про це немає", - сказав Керрі під час спільної заяви з президентом України Петром Порошенком.

"Ми сподіваємося, що Росія скористається нашою широкою підтримкою в плані того, що є дипломатичне вирішення. Ми хочемо саме цього", - наголосив він.

"Але ми не можемо заплющити очі на танки, які їдуть через кордон із Росією. Ми не можемо заплющити очі на російських солдатів у формі без розпізнавальних знаків, які перетинають кордон. Ми не можемо з

аплющити очі на сучасні ракети і радари, які перетинають кордон", - сказав Керрі.

Держсекретар США додав, що Росія повинна припинити військову допомогу сепаратистам і сісти за стіл переговорів.

Нагадаємо, завтра в Мюнхені розпочинається міжнародна конференція з безпеки, де український президент проведе низку зустрічей зі світовими лідерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram