ГоловнаПолітика

Євросоюз розгляне відносини з Росією 19 січня

Йтиметься про підтримку України і можливі кроки для стримування агресора

Євросоюз розгляне відносини з Росією 19 січня
Фото: www.dw.de

Країни Євросоюзу обговорять відносини з Росією на зустрічі 19 січня. Про це сьогодні повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним за результатами переговорів у Києві.

"Ми обговорили ситуацію на Донбасі. Я відвідаю Москву через два дні, і після цього на нашому засіданні в Європейському Союзі 19 січня ми будемо обговорювати питання відносин ЄС і Росії, тому що це питання стоїть у нашому порядку денному", - цитує Ринкевичса УНІАН.

Міністр зазначив, що Євросоюз підтримує непорушність кордонів України і цілісність української території.

"Ми будемо обговорювати, які ще кроки має зробити Європейський Союз для того, щоб підтримувати цей процес. Ми не підтримуємо анексію Криму Росією і, звичайно, будемо обговорювати питання підтримки України в цьому напрямку, беручи до уваги нові ідеї, думки і кроки, які могли б зробити в напрямку збереження цілісності території України", - сказав Ринкевичс.

Нагадаємо, Латвія з 1 січня очолює Євросоюз. Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс у вітальному слові заявив, що пріоритетом буде зміцнення економіки ЄС і посилення його ролі на світовій арені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram