ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

Донецька область заявила про відкриття 96% виборчих дільниць

Решта 4% не відкрилися з різних причин

Донецька обласна державна адміністрація заявляє про відкриття за станом на 10:00 96% виборчих дільниць для голосування на виборах Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби обладміністрації.

Згідно з повідомленням, за оперативними даними виконкомів міських рад та райадміністрацій на 10:00 у Донецькій області відкрилися 1047 виборчих дільниць, що становить 96% від кількості, що планувалося відкрити (1097).

Решта 4% за станом на ранок не відкрилися з різних причин, зокрема і через те, що не змогли зібратися дільничні комісії.

Найнайскладніша ситуація з відкриттям виборчих дільниць у Мар'їнському та Волноваському районах - там відкрилися близько 60% виборчкомів.

Так, раніше Комітет виборців України (КВУ) заявив про відкриття 4% виборчих дільниць в окрузі №45 (Ясинуватський район Донецької області).

Читайте: Жителі Новоайдару Луганської області активно голосують "за мир"

За даними спостерігачів спільної моніторингової кампанії КВУ та громадянської мережі "Опора", в Донецькій області відкрилася найменша кількість дільничних комісії в Україні. Зокрема, в 45 окрузі в Донецькій області відкрилося лише чотири дільниці. За інформацією окружної виборчої комісії, чотири дільниці - це 4% від загальної кількості виборчих дільниць в окрузі.

Проголосувати в них зможуть 2916 з 171112 виборців.

Дільниці розташовані в Желанному, Красногорівці, Новоселівці Першій і Соловйовому. Раніше ЦВК перенесла місце розташування окружної комісії №45 з Донецька в Желанне, а потім у Слов'янськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram