ГоловнаПолітика

Штаб АТО заперечує обстріл Донецька ракетами "Точка-У"

"Відеодокази" з'явилося в інтернеті чотири місяці тому

Штаб АТО заперечує обстріл Донецька ракетами "Точка-У"
Фото: скрин-шот с видео

Будь-які повідомлення щодо використання українськими військовими ракетного комплексу "Точка-У" для обстрілу Донецька є такими, які не відповідають дійсності і спрямовані на дискредитацію сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

"Відео, яке використовується як доказ того, що українські військові завдали ракетного удару, з'явилося в мережі Інтернет ще чотири місяці тому", - зазначили там.

Сили АТО дотримуються умов тимчасового припинення вогню, відкривають вогонь у відповідь тільки по розвіданих вогневих точках бойовиків, за будь-яких умов не ведуть вогонь по позиціях бойовиків, якщо це може завдати шкоди мирним жителям регіону, додали в штабі.

Також прес-центр АТО повідомляє, що в понеділок неконтрольовані терористичні збройні формування двічі намагалися штурмувати позиції сил АТО на території Донецького аеропорту.

"За підтримки мінометів і гранатометів здійснили атаки на наші підрозділи. Спільними зусиллями захисників аеропорту і підрозділів вогневої підтримки атаки відбито, втрат серед українських військових немає".

Протягом дня бойовики неодноразово обстріляли позиції українських військових у районі населених пунктів Кам'янка, Рідкодуб, Малоорлівка, Нікішине, Авдіївка.

Обстановку в районі Маріуполя і на півдні зони АТО контролюють сили АТО.

Нагадаємо, в Донецьку о 12:10 пролунав потужний вибух, за попередніми даними, в районі Донецького казенного заводу хімічних виробів. Сепаратисти заявили, що стріляли українські військові. У РНБО це спростували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram