ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає відставки Гелетея (документ)

Соболєв звинувачує міністра в загибелі бійців під Іловайськом

"Батьківщина" вимагає відставки Гелетея (документ)
Фото: www.dyvys.in

Фракція "Батьківщини" у Верховній Раді закликала президента Петра Порошенка внести в парламент документи на звільнення міністра оборони Валерія Гелетея.

Як повідомляє прес-служба партії, про це йдеться в листі голови фракції Сергія Соболєва, відправленому Порошенкові.

"Від імені групи народних депутатів із фракції ВО "Батьківщина" хочу висловити вам як верховному головнокомандувачу України глибоку стурбованість діями міністра оборони Гелетея Валерія Вікторовича. Наявна в нас інформація свідчить, що прорахунки вищого керівництва Збройних сил призвели до трагічної загибелі сотень українських бійців в оточенні під Іловайськом.

Через незадовільну організацію тилового забезпечення АТО проходить в умовах постійної нестачі зброї, продовольства, обладнання. Преса рясніє повідомленнями про безгосподарність і корупцію в армії", - йдеться в листі.

"Батьківщина" також зазначає, що заява Гелетея про можливе застосування Росією тактичної ядерної зброї дискредитує військове командування, а його критика на адресу добровольчих батальйонів принижує гідність бійців, які беруть участь в АТО.

"Подальше перебування пана Гелетея на посаді міністра оборони деморалізуватиме українські Збройні сили і загрожує безпеці України. У зв'язку із цим прошу вас, пане Президенте, як верховного головнокомандувача України якнайшвидше внести до Верховної Ради України подання на звільнення Гелетея Валерія Вікторовича з посади міністра оборони і внести подання на призначення нового міністра. Фракція ВО "Батьківщина" готова негайно ініціювати позачергове засідання Верховної Ради для розгляду цього питання", - йдеться в листі.

Лист Соболєва Порошенкові про відставку Гелетея
Фото: batkivshchyna.com.ua
Лист Соболєва Порошенкові про відставку Гелетея

Нагадаємо, що Гелетей очолив Міноборони 3 липня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram