ГоловнаПолітика

6 депутатів пропонують скасувати закони про особливий статус Донбасу та про амністію

Проекти постанов зареєстровано в парламенті 16 вересня

6 депутатів пропонують скасувати закони про особливий статус Донбасу та про амністію
Фото: zn.ua

6 депутатів Верховної Ради пропонують парламенту скасувати рішення про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей, а також про звільнення від кримінальної відповідальності членів бандитських формувань і сепаратистів у разі здачі ними зброї та звільнення заручників.

Про це йдеться в проектах постанов, зареєстрованих у Раді 16 вересня.

Текстів документів поки що не оприлюднили на офіційному парламентському сайті.

З пропозиціями виступили депутати від фракції "Батьківщини" Юрій Одарченко, Іван Кириленко, Роман Ілик та Олександр Абдулін, а також позафракційні парламентарії Анатолій Гриценко і Олег Канівець.

Нагадаємо, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада на закритому засіданні ухвалила президентські законопроекти №№5081 і 5082. Згідно з ними, учасники збройних формувань і самопроголошених органів Донецької та Луганської областей, які протидіяли проведенню антитерористичної операції (АТО), звільняються від кримінальної відповідальності, якщо вони добровільно здали зброю, звільнили заручників і захоплені будівлі, про що подали відповідну заяву до органів досудового розслідування.

Крім того, райони Донецької і Луганської областей отримують особливий статус строком на 3 роки. На території цих районів рішенням міських, селищних, сільських рад створюються загони народної міліції, координація їх діяльності здійснюється головою місцевої ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram