ГоловнаПолітика

Суд відправив на дорозслідування справу Індила

Справа тягнеться вже понад 4 роки

Суд відправив на дорозслідування справу Індила
Фото: tsn.ua

Деснянський районний суд Києва відправив на додаткове розслідування справу про смерть студента Ігоря Індила, який загинув у Шевченківському райвідділенні міліції Києва у травні 2010 року.

Відповідне рішення оголосила суддя Ірина Дігтяр.

Суд частково задовольнив клопотання адвоката потерпілих, повернувши справу на дорозслідування в прокуратуру Києва для встановлення провини лікаря та медсестри бригади "швидкої допомоги", які відмовилися госпіталізувати Індила.

Водночас адвокат у своєму клопотанні також просив суд доручити прокуратурі розслідувати можливу наявність у діях підсудних міліціонерів Коваленка і Приходька злочинів, передбачених ст. 371 (завідомо незаконне затримання) Кримінального кодексу.

При цьому суд виніс низку окремих визначень, в яких просить прокуратуру звернути увагу на неналежні дії слідчих, які розслідували загибель студента.

Нагадаємо, 18 травня 2010 року у Шевченківському райвідділенні міліції Києва загинув 20-річний студент Ігор Індило через закриту черепно-мозкову травму, отриману нібито через падіння на підлогу внаслідок непритомності.

5 січня 2012 року Деснянський райсуд Києва засудив дільничного Сергія Приходька, який доправив Індила до райвідділення, за перевищення влади до 5 років в'язниці умовно.

Також суд визнав винним у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, іншого міліціонера райвідділення Сергія Коваленка, але звільнив його за амністією.

Пізніше Апеляційний суд Києва скасував ці рішення і відправив справу на повторний розгляд до Деснянського суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram