ГоловнаПолітика

Під час звільнення Маріуполя затримали 12 бойовиків групи "Чечена"

У терористів вилучили автомати, кулемети і гранатомети

13 червня під час операції зі звільнення Маріуполя від терористів українські військовослужбовці затримали 12 озброєних бойовиків-учасників терористичної групи "Чечена".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Слідчий відділ УСБУ в Запорізькій області розпочав кримінальне провадження за фактом створення терористичної організації.

Фото: sbu.gov.ua

Встановлено, що протягом квітня-червня члени терористичної організації скоїли низку збройних нападів на одну з військових частин внутрішніх військ України, на відділ Маріупольського міськуправління УМВС України в Донецькій області, блокували адміністративні будівлі Маріуполя, брали активну участь у масових заворушеннях, викрадали мирних жителів, транспортні засоби, скоювали розбійні напади і т.д.

У бойовиків вилучили автомати, кулемети і гранатомети, бойові патрони і вибухівку.

Фото: sbu.gov.ua

Зараз дванадцятьох учасників терористичної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, за який їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років. Триває слідство.

Нагадаємо, 13 червня сили антитерористичної операції під час успішної спецоперації звільнили Маріуполь від сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram