ГоловнаПолітика

Назарбаєв слідом за Лукашенком визнав українські вибори

Путін поки що не привітав Порошенка з перемогою

Назарбаєв слідом за Лукашенком визнав українські вибори
Фото: EPA/UPG

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв визнав українські президентські вибори та перемогу на них нардепа Петра Порошенка. Про це свідчить вітальна телеграма, яку Назарбаєв відправив Порошенку.

У ній говориться, що результати виборів свідчать про широку підтримку передвиборної програми Порошенка, яка спрямована на вирішення актуальних соціально-економічних проблем, а також досягнення внутрішньополітичної стабільності та консолідації суспільства.

Президент Казахстану побажав новообраному президентові успіхів, а народу України - миру, стабільності та процвітання.

Таким чином, українські вибори визнали вже дві держави Митного союзу з трьох. Президент Білорусі Олександр Лукашенко привітав Порошенка ще у середу, 28 травня. Росія поки що офіційно не визнала вибори, проте голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва готова до діалогу з Порошенком.

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв з повагою поставитися до результатів волевиявлення українського народу.

Нагадаємо, Петро Порошенко на виборах президента, які відбулися минулої неділі, 25 травня, набрав 54,7% голосів виборців, що дозволило йому перемогти вже у першому турі. Його найближчі суперники - Юлія Тимошенко та Олег Ляшко - набрали відповідно 12,8% та 8,3% голосів.

Останнім з українських президентів, хто перемагав у першому турі, був ще Леонід Кравчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram