ГоловнаПолітика

Курченко має намір продовжити фінансування "Металіста", незважаючи на "підступи недоброзичливців"

Рахунки та майно Курченка арештовані

Курченко має намір продовжити фінансування "Металіста", незважаючи на "підступи недоброзичливців"
Сергей Курченко
Фото: hvylya.org

Бізнесмен, власник групи компаній "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (ВЕТЕК) Сергій Курченко заявив про намір продовжити фінансування футбольного клубу "Металіст" (Харків), власником якого він є.

Про це йдеться у зверненні Курченка до керівництва, тренерського штабу і гравців команди, оприлюдненому на офіційному сайті клубу.

"Хочу сказати, що наші плани на новий сезон будуть оптимістичнішими: у нас будуть нові завдання і впевнений, що ми продовжимо рухатися до досягнення наших цілей. Я б хотів відзначити ту пристрасть, той клас гри, який я бачив у завершальних матчах цього сезону - упевнений, що з таким настроєм нам під силу максимальні завдання. Я ж зі свого боку гарантую продовжити фінансування клубу і не кинути його, як би цього не хотілося нашим недоброзичливцям", - зазначає Курченко.

Також бізнесмен подякував за підтримку уболівальників і привітав усіх із завоюванням бронзових медалей чемпіонату, незважаючи на ті умови, в яких опинився клуб, український футбол і вся країна в цілому.

Міністерство внутрішніх справ підозрює в причетності до махінацій Курченка з нафтою колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, сина колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки - Артема і сина Віктора Януковича Олександра.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оцінює збиток від діяльності структур Курченка в 26 млрд гривень за 2013 рік.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура оголосила Курченка в міжнародний розшук. А напередодні СБУ арештувала рахунки і майно Курченка на 1,5 млрд грн. Під арешт потрапили 16 об'єктів нерухомості, 7 повітряних суден і 38 автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram