ГоловнаПолітика

Члени ДВК від Добкіна й Симоненка не виконують свої обов'язки в Одеській області, - КВУ

По всій області масово і постійно змінюють членів дільничних виборчкомів

Члени ДВК від Добкіна й Симоненка не виконують свої обов'язки в Одеській області, - КВУ
ДВК №711082 у Черкасах
Фото: pro-vincia.com.ua

В Одеській області склалася загрозлива ситуація з ротаціями у складах дільничних виборчих комісій.

Про це на прес-конференції заявив голова Одеської обласної організації "Комітету виборців Українин" Анатолій Бойко, повідомляє УНІАН.

За його словами, заміни членів дільничних виборчкомів по всій Одеській області відбуваються масово і постійно.

"Основні причини замін - відмови членів комісій виконувати свої обов'язки або систематична відсутність на засіданнях комісій. Систематичні неявки членів комісій на засідання можуть свідчити про саботаж і можливу спробу зриву дня голосування", - зазначив представник КВУ.

"Нагадаю, що виборчі комісії не можуть працювати за відсутності кворуму. В день голосування та під час підрахунку голосів відсутність кворуму особливо небезпечна у зв'язку з високою ймовірністю опротестування і невизнання результатів виборів", - сказав Бойко.

За його словами, найпоширеніші випадки систематичного невиконання обов'язків членів комісій від кандидатів у президенти Михайла Добкіна і Петра Симоненка.

У зв'язку з цим, обласна організація КВУ закликає штаби кандидатів у президенти і окружні виборчі комісії регіону сформувати кадрові резерви потенційних членів дільничних виборчкомів для оперативного доповнення їх склад у день виборів.

Нагадаємо, позачергові вибори президента України відбудуться 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram